wtorek, 31 sierpnia 2010

Sałata. Z pomidorami, boczkiem i camembertem

Składniki

- sałata lodowa
- kilka cienkich plastrów wędzonego boczku
- 1 camembert
- dwa pomidory

Składniki na sos

- pół szklanki śmietany 18 %
- pół szklanki majonezu
- pieprz
- dwa starte ząbki czosnku
- sok z cytryny 



Przygotowanie

Boczek podsmażam na oliwie. Pomidory obieram ze skórki i kroję w plastry. Sałatę myję, suszę i szarpię liście na mniejsze kawałki.  W dużej ale płytkiej misce układam sałatę, a na niej kolejno plastry pomidora, kawałki sera i plastry boczku. Sos przygotowuję mieszając wszystkie składniki i doprawiając do smaku. 

2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń