Składniki
makaron spaghetii
dwie łyżki masła
łyżka mąki pszennej
pół szklanki mleka
dwie łyżki kremowego, koziego sera
garść posiekanej natki pietruszki
łyżka musztardy (użyłam rosyjskiej)
sól i pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie
W rondelku przygotowuję jasną zasmażkę - rozgrzewam masło, dodaję mąkę, a następnie mleko. Cały czas energicznie mieszam. Gdy sos zacznie gęstnieć, dodaję przyprawy i kozi ser, a na końcu musztardę. Chwilę razem zagotowuję. Makaron gotuję i przelewam zimną wodą (zostawiam pół filiżanki wody z gotowania makaronu do rozrzedzenia sosu). Tuż przed podaniem dodaję do beszamelu posiekaną natkę pietruszki i mieszam całość z makaronem.
takiemu spaghetti mało kto by się oparł;)
OdpowiedzUsuń