Składniki
dwa filety z kurczaka
kilka listków świeżej bazykii
2 listki laurowe
pół litra wody
kawałek świeżej chili
czosnek
śmietanka 30 %
sól, grubo mielony pieprz
łyżka mąki pszennej
Zagotowuję wodę. Dodaję do niej listki laurowe, pokrojoną w plasterki chili, czosnek i przyprawy. Następnie dorzucam kilka listków bazylii i wkładam do wywaru oczyszczone filety. Gotuję całość aż mięso będzie gotowe. Wyjmuję fileta i przykrywam folią żeby nie wystygł. Do bulionu dolewam śmietankę wymieszana z mąką. Zagotowuję. W czasie, gdy sos gęstnieje, filety można grillować.
Do tak przygotowanego mięsa podałam parmezanowe ziemniaczki: ugotowane ziemniaki posypałam tartym parmezanem i odstawiłam na chwilę, aby ser się roztopił.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz