250 g makaronu
filet z kurczaka
250 g pieczarek
szpinak
kremowy kozi ser
100ml śmietany 18%
ząbek czosnku
sól i pieprz
masło
Oddzielnie smażę pokrojone w plasterki pieczarki i kawałki kurczaka. Przyprawiam solą i pieprzem. Szpinak dokładnie myję i usuwam kawałki twardszych łodyg. Wrzucam w całości liście na patelnię z rozgrzanym masłem. Przesmażam chwilę. Po paru minutach szpinak "zwiędnie", wtedy dodaję trochę soli i pieprzu oraz starty ząbek czosnku.
Makaron gotuję i przelewam zimna wodą.
Do szpinaku dorzucam usmażone pieczarki i kurczaka, chwilę razem duszę i wlewam śmietanę. Doprawiam do smaku solą i pieprzem i dodaje kawałki koziego sera.
Makaron łączę z powstałym sosem i przekładam do żaroodpornego naczynia.
Na wierzchu układam kawałki masła i sera koziego.
Zapiekam ok 15 min w temp. 180-200`C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz