czwartek, 2 września 2010

Pikantny chiński makaron. Z kurczakiem i warzywami

Składniki

1 opakowanie chińskiego makaronu
jeden filet z kurczaka
czerwona papryka
zielona papryka
2 marchewki
cebula
kawałek korzenia imbiru
czosnek
chili 
sos sojowy
sos teriyaki

Przygotowanie

Fileta kroję w kostkę i marynuję w sosie teriyaki, następnie podsmażam. W woku rozgrzewam oliwę i wrzucam na nią warzywa: czosnek i chili drobno siekam, cebulę kroję w piórka, marchewkę i paprykę w zapałki. Dodaję starty imbir i sos sojowy, duszę całość. W tym czasie gotuję makaron sojowy (ok 3 min). Gdy warzywa zmiękną, dorzucam do nich usmażonego wcześniej kurczaka. Na koniec dodaję ugotowany makaron i dokładnie mieszam.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz