wtorek, 31 sierpnia 2010

Sałatka z kokardkami. Na ciepło lub na zimno.

Składniki

- 300 g makaronu kokardki
- jeden grillowany filet z kurczaka
- pomidory suszone w zalewie
- kapary
- 100 g orzeszków pinii
- świeże kiełki


Przygotowanie

Makaron gotuję w dużej ilości osolonej wody, następnie przepłukuję zimną wodą i mieszam z oliwą z suszonych pomidorów.  Fileta kroję w kostkę. Jeśli pomidory były suszone w całości, teraz kroję je na mniejsze części. 
Mieszam kokardki z  kawałkami fileta i pomidorami.
Na suchej patelni rumienie orzeszki pinii (może być też słonecznik). Posypuję nimi wierzch sałatki. Na koniec układam kiełki.
 Jeśli sałatkę chcemy zjeść na ciepło składniki można połączyć na patelni.

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz